
|
სულ ნიუსები: 21
სტატიაში მოხსენიებულ მეწარმეებს ვთხოვთ გაეცნონ ამ ინფორმაციას.
არაერთი მომხმარებელი მოგვმარათავს სპრედებსა თუ მარგარინებში მავნე ტრანსცხიმების შემცველობის შემოწმების თხოვნით. ამ შემოწმებების ჩატარება საქართველოში შეუძლებელია, აუცილებელია სინჯების გაგზავნა უცხოეთში. შესაბამისად, ასეთ შემოწმებებს შედარებით იშვიათად ვახერხებთ. ტრანსცხიმების ერთი შემოწმება ჩავატარდა 2011 წელს. 2015 წლის პირველ თვეებში ბევრმა მომხმარებელმა გვთხოვა შემოწმება გაგვემეორებინა. გარდა ქართული წარმოების სპრედებისა, მომხმარებლებმა "დაჩას", "მასლიანას" და "ტექსუნის" ცხიმების შემოწმებაც ითხოვეს.
2015 წლის 7 მაისს თბილისის სხვადასხვა მაღაზიებში შევიძნეთ 10 დასახელების მარგარინი და სპრედი: ორი დასახელების დაჩა, სპრედი შატილი, სანტეს ორი დასახელების სპრედი, ორი სახეობა "ტიფლისი"-ს სპრედი, ცხიმი "მასლიანა, მილკო-ფუდის სპრედი "საბუტერბროდე" და მცენარეული ერბო "ტექსუნი".
პროდუქტებს მიენიჭა პირობითი ნომრები და გაიგზავნა ლიტვაში ლაბორატორიული ანალიზისათვის.

ლაბორატორიიდან მიღებული პასუხის მიხედვით ტრანსცხიმების შემცველობა პროდუქტებში შემდეგია:
# |
პროდუქტის დასახელება |
ტრანსცხიმების შემცველობა პროდუქტის ცხიმში (100 გრამში)
|
1 |
"დაჩა ზალატაია" |
0,6 გრ |
2 |
"დაჩა" |
0,5 გრ |
3 |
"მასლიანა" |
0,1 გრ |
4 |
"ტექსუნი" |
5,8 გრ |
5 |
"სპრედი კარაქი სანტე ექსტრა 82,5%" |
5,6 გრ |
6 |
"სანტე 60%" |
10,6 გრ |
7 |
"მილკო ფუდი საბუტერბროდე სპრედი" |
23,1 გრ |
8 |
"შატილი სპრედი 82,5%" |
20,5 გრ |
9 |
"ტიფლისი 2011, სპრედი გოლდი" |
14,4 გრ |
10 |
"ტიფლისი 2011, საოჯახო სპრედი" |
17,1 გრ |
როგორც ცხრილიდან ჩანს, ზოგიერთ ქართულ სპრედებში ტრანსცხიმების შემცველობა ცხიმში საკმაოდ მაღალია (10-23%). ასეთი ცხიმების დიდი ოდენობით მიღება ჯანმრთელობისათვის შესაძლოა ზიანის მომტანი იყოს. კერძოდ, შეფასებულია, რომ საკვებში ტრანს-ცხიმების შემცველობის 2%-ით მატება თითქმის ორჯერ ზრდის გულის კორონარული უკმარისობის განვითარების რისკს.
მომხმარებელს განვუმარტავთ, რომ მიუხედავად მათი მავნეობისა, ტრანსცხიმების შემცველობა პროდუქტებში საქართველოში დღესდღეობით ნორმირებული არ არის. თუმცა მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაციის რეკომენდაციით სასურველია ადამიანმა დღეში 2 გრამზე მეტი ტრანსცხიმი არ მიიღოს . ამის გათვალისწინებით, მომხმარებლებს ვურჩევთ:
იმ სპრედების მოხმარება, რომელშიც ტრანსცხიმების შემცველობა ცხიმში 10% და მეტი აღმოჩნდა, შეზღუდეთ დღეში 10-15 გრამამდე (სულზე) .
| |
print version
14:14:29 2015-05-29
 |
|
 |
|
| პურ არ ვჭამ, მარგარინებს აღარ ვეკარები, არ ვიღებ არანაირ ტკბილეულს, არც თავად ვაკეთებ, იმიტომ რომ ხარისხიანი შაქრის პოვნაც რთულია. ერთადერთი, ზეითუნის ზეთს მოვიხმარ სალათებში და მზესუმზირის, შესაწვავად. იმასაც საგულდაგულოდ ვამოწმებ, რაც შემიძლია... სოსისი, ძეხვი, ყველაფერი გამოვრიცხე რაციონიდან და ბევრად უფრო ჯანმრთელი ვარ, ვიდრე წინა წლებში.. | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| რომელი კარაქია უვნებელი, ან საერთოდ არის თუ არა ეკოლოგიურად სუფთა კარაქი გაყიდვაში??? | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| გადავაბრუნე მარკეტებში კარაქის სექცია, საქართველოს მაღაზიებში კარაქი არ იყიდება!!! ყველა მწარმოებელი ცდილობს დამალოს ფაქტი, რომ რძის ნაღების კარაქის ნაცვლად ყიდის სხვადასხვა ცხიმებით გაჯერებულ პროდუქტს სადაც რძის კარაქის შემცველობა არაუმეტეს 20-24% ია, დანარჩენი აბა მიხვდით რა არის?! კვება და მით უმეტეს ბავშვების კვება ამ პროდუქტით არ შეიძლება!! არ შეიძლება!!! | |
 |
|
 |
|
| ბესო აგვისტოდან აიკრძალა პროდუქტზე რომლის მთლიანი ცხიმის 100% რძის ცხიმი არ არის რძის პროდუქტის, მათ შორის "კარაქი"-ს დაწერა. თუ მწარმოებელი თავისი პროდუქტის შემადგენლობაში ურევს მცენარეულ ცხიმს რის შესახებაც ეტიკეტზე მითიტებულია და ამ პროდუქტს დასახელებად კარაქი აწერია ეს კანონის დარღვევაა და ამის სესახებ სურსათის ეროვნულ სააგენტოს უნდა აცნობოთ ან ჩვენ მოგვწერეთ რომელი მწარმოებლის რომელი პროდუქცია არღვევს ამ კანონს და ჩვენ მივხედავთ
| |
 |
|
 |
|
| ნამდვილად საინტერესოა, მეც ველი კვლევის შედეგებს! | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| მადლობა სრულყოფილი განმარტებისათვის | |
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| გამარჯობა, მაინტერესებს საჭმელი ზეთების შემოწმება თუ მოხდა. უამრავი დასახელების რაფინირებული ზეთი შემოდის, ძირითადად უკრაინიდან. თუ არის მათ შორის ხარისხში დიდი სხვაობა და კიდევ, რამდენად გამოსადეგარია ქუჩაში სიცხეში ნაყიდი ზეთი? | |
 |
|
 |
|
| თამუნა რამდენიმე ზეთის შემოწმება ჩატარდა ჩვენს მიერ და შედეგები საიტზე დევს, თუმცა ამ ინფორმაციით ზეთების შედარება რომელიმეს ან რამდენიმეს გამოყოფა უკეთესის მიხედვით რთულია. რაც შეეხება ქუჩაში ნაყიდი ზეთის ვარგისიანობას - უნდა ნახოთ ეტიკეტი. ყველა პროდუქტს მითითებული უნდა ჰქონდეს რა ტემპერატურაზე და პირობებში უნდა ინახებოდეს. ვარგისიანობის ვადაც სწორედ ამ პირობების დაცვით არის მითითებული. თუ პირობები ირღვევა, ვადაც იცვლება. ამიტომ წაიკითხეთ ეტიკეტი და მიხვდებით საზიანოა თუ არა | |
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| გამარჯობათ,
ახლა ზაფხულია და ძალიან პოპულარულია სხვადასხვა ნაყინი, არამარტო ზაფხულში. არადა სხვადასხვა ჯანმრთელი კვების მომხრე ორგანიზაციები სასტიკად ილაშქრებენ ნაყინის წინააღმდეგ, ამბობენ რომ ის ძირითადად გაციებული და დამტკბარი ტრანსცხიმებიაო!!!
შასაბამისად საინტერესო იქნება ტრანსცხიმების შემცველობების დადგენა პოპულარი ბრენდების ნაყინებში. | |
 |
|
 |
|
| სიტყვა "ტრანს" ნიშნავს გარდაქმნილს გადაკეთებულს,ცხიმების შემთხვევაში ეს არის მარგარინი.იგი მიიღება მცენარეული,ძირითადათ სოიოს ზეთის გახურებით 120 გრ. ზემოთ და ამ სითხეში ატარებენ წყალბადს,მიდის ე.წ. ჰიდროგენიზაციის პროცესი და გაციების შემდეგ ის მყარდება,ეგეც შენი მარგარინი.მაგრამ საქმე ისაა რომ ნაყინში,და ყველგან სადაც რძის ცხიმია საჭირო იყენებენ პალმის ცხიმს,მისი დნობის ტემპერატურა 42 გრდ-ია და ბუნებრივად მყარია,რომლის მავნებლობა ცალკე თემაა კიდევ.გარდა ამისა ნაყინი შეიცავს(ეტიკეტზე აწერია,მიკროსკოპული ასოებით):უცხიმო რძის ფხვნილი,მცენარეული(პალმის) ცხიმი,არომატიზატორი,ოთხი სახეობის E დანამატი,სტაბილიზატორები.ზოგიერთი ამაყათ აცხადებს,რომ ამზადებს ქართულ კარაქზე, კი მაგრამ ქართულ კარაქში რძის ცხიმი სად არის? ის წარმოადგენს შეღებილ და არომატ დამატებულ პალმის ცხიმს. არა მარტო ნაყინი არამედ უამრავი სხვა რამ უნდა მივირთვათ იშვიათად,გემო რომ არ დაგვავიწყდეს იმიტომ! | |
 |
|
 |
|
| მართალია გემო რომ არ დაგვავიწყდეს, ბევრმა არ იცის ამ საშინელი ტრანს ცხიმების შესახებ და სამწუხაროა | |
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| ბესო, შევეცდებით გავარკვიოთ ლაბორატორია თუ შეამოწმებს ნაყინებში ტრანსცხიმების შემცველობას და შემდეგ გადამზიდავ კომპანისათან თუ გაგვიგზავნიან ნაყინს. თუ პრობლემა არ შეგვექმნა აუცილებლად გავგზავნით | |
 |
|
 |
|
| მადლობა,
ნაყინი ფართო მომხმარების საკვებია და იმედია ბევრისთვის იქნება ეს საინტერესო.
წარმატებები. | |
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| რაზეა ლაპარაკი როცა საქართველოში ყველაზე მთავარი კანონი-მომხ. უფ.დაცვის შესახებ კანონი გააუქმეს.და ეს ახალი მთავრობაც დუმს.ეს სამარცხვინოა იმ ფონზე როცა თავიანთი ხელფასების ზრდაზე კანონებს მყისიერად იღებენ.უნდა გააქტიურდეც მე-3 სექტორი არასამთავრობოები.სხვა გზა არ არის... | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| ერთს კიდევ ვიტყვი: გახსოვთ ალბათ TV-3 ზე გადიოდა გადაცემა "საკონტროლო შესყიდვა", ხოდა როდესაც ამ გადაცემის ავტორებმა გადაწყვიტეს გადაეღოთ კარაქის წარმოების პროცესი,არცერთმა საწარმომ მათ ამის უფლება არ მისცა.წესით მეწარმე დაინტერესებული უნდა იყოს საწარმოო პროცესის რეკლამირებით,თუ ნატურს ამზადებს....ისე ცნობისათვის:1 კილოგრამი 82% კარაქ.ის მისაღებათ საჭიროა 20-25 ლიტრი საღი რძე,1კგრ მაგარი ტიპის ყველისათვის კი 11 ლიტრი,ხოდა დანარჩენი თქვენ იანგარიშეთ რა რაუნდა ღირდეს!ყველგან და ყველაფერში პალმის ცხიმია,რომელიც ფაქტიურად ნაგავია და ნაგვის ფასიც აქვს,მალააზიაში 1ტ 500 დოლარი(წყარო- youtube-palmovoe maslo)ღირს. ვისაც გაინტერესებთ შეგიძლიათ ნახოთ ამ საიტზე გადაცემების ციკლი-sreda obitania, სადც ნახავთ უამრავ საოცრებებს დღევანდელ კვების მრეწველობაზე. | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| მართალიაა... სამწუხაროოოდ :(( ამიტომაა რომ სიკვდილიანობამ ასეე იმატაა, შხამებს ვჭამთ ქართველები :(( ეეჰ | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| ეს იმიტომ რომ ქართული პროდუქცია რომელთა მონაცემები მოცემულია აქ , არად დაგიდევთ ქართველი მომხმარებლის ჯანმრთელობას , ამზადებს პროდუქციას ვადაგასული ნარჩენისა და ნაგავისაგან და ჩვენი ჯანმრთელობს ხარჯზე იღებს მოგებას ....... | |
|
|
 |
|
 |
 |
|
 |
|
| როდესაც 15 წლის განმავლობაში 15-ჯერ გადაიწევს კანონის ამოქმედება სურსათის უვნებლობის შესახებ კონტროლის განხორციელებაზე,ეს იმას ნიშნავს რომ პარლამენტში იცავენ ერთი მუჭა მეწარმეების ინტერესებს და არავის აინტერესებს საკუთარი ხალხის ჯამრთელობა.ამით ჩვენ ვატყუებთ საკუთარ თავს,და საერთოდ ჩვენი შვილების მომავალს.როდესაც პუტინის მთავრობამაც კი აკრძალა საკუთარი ჯარის ნაწილებში მარგანინის საკვებად გამოყენება,რუსეთის ტელევიზიების წამყვან არხებზე ინტენსიურად მიმიდინარეობს მოსახლეობისთვის ინფორმაციის მიწოდება,თუ რახდება დღევანდელ კვების მრეწველობაში,ჩვენთან რა ხდება? რა ხდება და არც არაფერი არ ხდება.წინადადება მაქვს: თანხების დაზოგვის მიზნით კვების მრეწველობის სამისტრო შევაერთოდ ქ ი მ ი უ რ ი მრეწველობის სამინისტროსთან,მაინც ერთი და იგივე საქმეს აკეთებენ! | |
|
|
 |
|
 |
ყველა კომენტარის გამოჩენა
|
|


 |
|
 |
|
| |
 ზოგიერთ სპრედში ტრანსცხიმების მაღალი შემცველობა აღმოჩნდა
2015-05-29
|
| |
 ზოგიერთი ობი საშიშ შხამს შეიცავს
2014-11-30
|
| |
 ხელისუფლების მიერ გატარებული ღონისძიებები
2018-10-25
|
| |
 შემოწმებული სამი პროდუქტიდან მხოლოდ ერთი აღმოჩნდა კარაქი
2017-02-28
|
| |
 არაჟანში 99.4% რძის ცხიმი და 0% სახამებელია
2016-02-22
|
| |
 პროდუქტის ეტიკეტმა შესაძლოა შეცდომაში შეიყვანოს მომხმარებელი
2019-06-18
|
| |
 შემოწმდა პესტიციდები, ნიტრატები, მძიმე მეტალები. ყველაფერი ნორმაშია
2015-08-16
|
| |
 ევროპაში აკრძალული საკვებდანამატები
2014-06-09
|
| |
 ტრანსცხიმების შემცველობა ზოგ პროდუქტში ძალზე მაღალია
2015-07-13
|
| |
 შემოწმებული ექვსი შეფუთვიდან ერთში აღმოჩნდა აფლატოქსინი
2015-03-30
|
| |
 პროდუქტი ნამდვილი კარაქია
2016-02-09
|
| |
![]() სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრის მოწოდება სურსათის ეროვნულ სააგენტოს
2017-07-11
|
| |
 "სანტინო ნაღების კარაქი 72,5%" ნამდვილი კარაქია
2014-05-01
|
| |
 პროდუქტში მწერებია
2015-10-22
|
| |
 პროდუქტში რძის ცხიმი 98.7%-ია
2016-04-27
|
| |
 ნიტრატები ნორმის ფარგლებშია
2012-12-12
|
| |
 მოცემული პროდუქტი ყველი არ არის
2017-04-18
|
| |
 ყველში კოლიფორმები აღმოჩნდა
2014-10-21
|
| |
 სურსათის ტყვიით დაბინძურების წყაროების გამოვლენა, სურსათის ეროვნული სააგენტოს რეაგირება მავნე
2019-03-28
|
| |
 შპს "მოდებაძე და კომპანია"-ს ასაწონი კარაქი ნამდვილი კარაქია.
2014-04-14
|
| |
![]() მეწარმემ ალტერნატიული შემოწმება ჩაატარა
2015-10-23
|
| |
 შესქელებული რძეში რძის ცხიმის შემცველობა მითითებულზე 50-ჯერ ნაკლები იყო. მეწარმე
2014-06-19
|
| |
 სულგუნის საერთო ცხიმში რძის ცხიმის შემცველობა 99,4% აღმოჩნდა
2015-07-10
|
| |
 15 რძის პროდუქტიდან მხოლოდ ხუთი აღმოჩნდა ნამდვილი.
2013-12-27
|
| |
 შემოწმებული პარამეტრები ნორმაშია
2015-07-21
|
| |
 კარაქი "ტიფლისი ნაღების 82,5%" ნამდვილი კარაქია
2014-04-15
|
| |
 მოქალაქის საჩივარი
2019-10-03
|
| |
 მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-23
|
| |
 სამინისტროსაგან მოვითხოვთ უზრუნველყოს, რომ სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ მოსახლეობას დროული და
2018-02-19
|
| |
 რძის ცხიმის შემცველობა პროდუქტში 4%-დან 83%-მდე მერყეობს
2014-11-28
|
| |
 ნიტრატებისა და პესტიციდების შემცველობა ნორმაშია. ეს არ არის ბიო-პროდუქტი.
2015-06-09
|
| |
 ყველი ხაჭოზე სასარგებლოა
2012-04-17
|
| |
 რძის პროდუქტები სასარგებლო და ადვილად ასათვისებელ ცხიმს - რძის ცხიმს
2012-03-13
|
| |
 პროდუქტში შემავალი ცხიმი მთლიანად რძის ცხიმია
2015-12-23
|
| |
 მუყაოს შეფუთვაში მოთავსებული "ირანული მარილი" გაყიდვაში ვერ ვნახეთ. შემოწმდა უკრაინული
2013-12-27
|
| |
 შეგიძლიათ გაეცნოთ თქვენთვის საინტერესო პროდუქტებისა და საწარმოების (მათ შორის, კვების
2019-11-14
|
| |
 ლაბორატორიული კვლევის თანახმად, პროდუქტი ხაჭოდ არ შეიძლება ჩაითვალოს, ვინაიდან მცენარეულ
2019-02-22
|
| |
 ყველა შემოწმებული პარამეტრი ნორმაშია
2015-04-06
|
| |
 პროდუქტი ნორმებს აკმაყოფილებს
2016-01-11
|
| |
 უცხოულ მიწის თხილში ობის ტოქსინები აღმოჩნდა
2015-03-10
|
| |
 დარღვევა არ გამოვლინდა
2019-02-18
|
| |
 შემოწმებული პარამეტრები ნორმაშია
2015-10-06
|
| |
 პროდუქტის საერთო ცხიმში რძის ცხიმის შემცველობა 99,1% აღმოჩნდა
2017-02-01
|
| |
 13 შემოწმებული პროდუქტიდან, ტყვიის გადაჭარბებული ოდენობა 1 პროდუქტში აღმოჩნდა
2017-10-19
|
| |
 "არაჟანი" მილკო სახამებელზეა დამზადებული
2015-06-29
|
| |
 შემოწმდა "სოფლის ნობათი" და "სანტინო". ორივე რძე ნამდვილია
2014-03-13
|
| |
 ორივე ყველს არასრული ეტიკეტი აღმოაჩნდა
2016-04-04
|
| |
 პროდუქტის ეტიკეტზე შენახვის ორი, განსხვავებული ვადაა მითითებული
2018-09-25
|
| |
 აიკრძალა რძის ნაწარმის დასახელებების გამოყენება სუროგატულ პროდუქტებზე
2013-12-10
|
| |
 კარაქის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები ნორმაშია და პროდუქტის ცხიმში რძის ცხიმის წილი
2014-10-17
|
| |
 წყალში მაგნიუმი ნორმაშია
2012-06-19
|
| |
![]() ეს საკვებდანამატები საშიში არ არის
2013-03-01
|
| |
![]() მსოფლიოში ყველის 2000-მდე სახეობაა რეგისტრირებული
2012-04-04
|
| |
 ორი ნაყინი დაბინძურებული აღმოჩნდა
2015-07-27
|
| |
 საჩივარი არ დადასტურდა
2016-03-09
|
| |
 პროდუქტის ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები ნორმაშია
2015-03-24
|
| |
 პროდუქტში რძის ცხიმის შემცველობა ნორმაშია.
2014-05-23
|
| |
 ასაწონი კარაქი "ვალიო" ნამდვილი კარაქია
2014-04-02
|
| |
 მიკრობიოლოგიური პარამეტრები შემოწმდა ეკო-ფუდის და სანტეს დაფასოებულ ყველში. ორივე პროდუქტი
2013-06-12
|
| |
 ოთხივე მარილის ხარისხობრივი და უვნებლობის პარამეტრები ნორმაშია.
2014-02-04
|
| |
 ყველი ძველი არ არის
2014-02-04
|
| |
 მომხარებლის საჩივარი დადასტურდა -"ნუგეშის" ხაჭოზე შეფუთვიდან გადასული საღებავი
2014-01-28
|
| |
 თავისთავად ”სპრედი” არაფერს ნიშნავს
2011-11-28
|
| |
 ე.წ. "ნინოწმინდის კარაქი" კარაქი არ არის.
2014-03-27
|
| |
 მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-31
|
| |
 ყველის ცხიმში რძის ცხიმის შემცველობა 98,9% აღმოჩნდა
2015-12-23
|
| |
![]() საქართველოში სათანადოდ არ ხდება სურსათის გზით ადამიანის ჯანმრთელობის დაზიანების დანაშაულთან
2018-11-13
|
| |
 პროდუქტი გაფუჭებული არ არის
2015-07-24
|
| |
 წერილი პრემიერ-მინისტრს
2019-05-21
|
| |
 თუკი ადამიანის მიერ დღიურად მოხმარებული ცხიმების 2% ტრანსცხიმია, გულის დაავადებით
2012-06-27
|
| |
 პროდუქტი უსაფრთხოა და უცხო გემო არ აქვს
2015-08-11
|
| |
 პროდუქტებს სიძველის გემო და, სავარაუდოდ, ნავთობპროდუქტების არომატი აღენიშნებათ
2017-07-04
|
| |
![]() ეკოფუდის კარაქს ”კომბინირებული კარაქი” უნდა ერქვას
2012-06-20
|
| |
 პროდუქტი ნორმებს აკმაყოფილებს
2015-08-11
|
| |
 „სპარში“ ვადაგასული ყველი იყიდებოდა. ამასთანავე, პროდუქტის ეტიკეტი არ აწვდის მომხმარებელს
2019-06-26
|
| |
 პროდუქტში რძის ფხვნილი აღმოჩნდა
2019-10-08
|
| |
 შეგიძლიათ გაეცნოთ თქვენთვის საინტერესო საწარმოებისა და პროდუქტების შემოწმების შედეგებს
2018-11-29
|
| |
 ნახეთ თქვენთვის საინტერესო საწარმოებისა (მათ შორის, საბავშვო ბაღების, კვების ობიექტებისა
2019-02-08
|
| |
 პროდუქტის შემოწმებული პარამეტრები ნორმაშია
2018-06-04
|
| |
 პროდუქტი დაბინძურებულია. სუსტი იმუნიტეტის ადამიანებს ვურჩევთ მოერიდონ!
2015-08-20
|
| |
 სურსათის 6 ნიმუშში არასაკვები საღებავები აღმოჩნდა!
2019-08-15
|
| |
 პროდუქტები შემოწმდა ცხიმოვან ფაზაში რძის ცხიმის შემცველობაზე
2015-12-09
|
| |
 პროდუქტი ნამდვილი რძისგანაა დამზადებული
2015-01-28
|
| |
 პროდუქტი რძის ცხიმს პრაქტიკულად არ შეიცავს
2014-12-05
|
| |
 "შატილი ნაღების კარაქი 82%" ნამდვილი კარაქი აღმოჩნდა
2014-03-27
|
| |
![]() სურსათის ეროვნულმა სააგენტომ ინფორმაციის გავრცელების პრაქტიკა შესაბამისობაში უნდა მოიყვანოს საქართველოს
2017-07-13
|
| |
 სოფლის რძე უფრო სასარგებლოა, მაგრამ მისი არჩევა რთულია
2011-10-23
|
| |
 სოფლის ნობათის და სამგორის კარაქი ნამდვილი კარაქია
2014-03-19
|
| |
![]() სურსათის ეროვნულ სააგენტოს უჭირს სურსათის დაბინძურების მიზეზების გამოვლენა
2018-02-06
|
| |
 ქართული ლაბორატორიის დასკვნა ლატვიის ლაბორატორიამ არ დაადასტურა
2016-03-15
|
| |
 ჩვენს მიერ სურსათში არასაკვები საღებავების შემოწმებას შედეგად მოჰყვა:
1. მავნე სურსათის
2019-11-15
|
| |
 ნიტრატები ნორმის ფარგლებშია
2014-02-24
|
| |
 მძიმე მეტალების შემცველობა ნორმაშია. ნიტრატები ნორმაზე მაღალია.
2015-03-11
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური და ორგანოლეპტიკური მახასიათებლები ნორმაშია
2015-01-28
|
| |
 "წნორის ქარხნის" მაღაზიის ხაჭო და არაჟანი ნამდვილი რძის პროდუქტი არ
2014-03-12
|
| |
 პროდუქტების მახასიათებლები ნორმაშია
2015-03-06
|
| |
 პროდუქტს ჰქონდა მძაღე სუნი
2015-05-25
|
| |
 "მილკო"-ს ზოგი არაჟანი ნამდვილია, ზოგი - არა.
2015-03-02
|
| |
 პანგასიუსის ფილეში დაბინძურება არ აღმოჩნდა
2015-01-09
|
| |
 ზეთი "ოლეინა" ძველი არ აღმოჩნდა
2014-02-24
|
| |
 ყველზე დაკრულ ორ ქართულ ეტიკეტში სხვადასხვა ვარგისიანობის ვადაა მითითებული
2014-05-22
|
| |
 ე.წ. "ასპინძის ქარხნის კარაქი" კარაქი არაა.
2014-03-12
|
| |
 მდგომარეობა, როდესაც ორგანიზმი არ ექვემდებარება ანტიბიოტიკებით მკურნალობას.
2018-10-04
|
| |
 პროდუქტი გაფუჭებული აღმოჩნდა
2019-04-10
|
| |
 შემოწმებული პარამეტრები ნორმაშია
2015-09-22
|
| |
 შემოუერთდით ჩვენს კამპანიას ხორცში ტყვიის შემცველობის შესამოწმებლად
2017-10-18
|
| |
 მარწყვში და ბანანში ნიტრატები ნორმაშია
2013-05-07
|
| |
 პრობლემებად რჩება სურსათის დაბინძურება ვეტერინარული პრეპარატების ნარჩენებითა და ჰიგიენის ნორმების
2018-02-20
|
| |
 ევროკავშირში რძის პროდუქტის დასახელებით მხოლოდ ნამდვილი რძისგან დამზადებული პროდუქტები შეიძლება
2014-06-23
|
| |
 ცხოველური წარმოშობის სურსათის უვნებლად მომზადებას განსაკუთრებული ჰიგიენა სჭირდება
2013-10-05
|
| |
 რძე ამჟავებული არ აღმოჩნდა
2015-07-10
|
| |
 მაწონი, იოგურტი, კეფირი, არაჟანი, ხაჭო რძემჟავა პროდუქტებია
2012-02-14
|
| |
![]() სურსათის ეროვნული სააგენტო კვლავ არ ახდენს მოსახლეობის დროულ ინფორმირებას ბაზარზე
2017-10-19
|
| |
 პროდუქტში შემავალი ცხიმი მთლიანად რძის ცხიმია
2016-07-18
|
| |
 კარფური „რძის შემცველ პროდუქტს“ მომხმარებელს „იმერული ყველის“ დასახელებით სთავაზობდა
2019-11-06
|
| |
 არაჟნის დასახელებით იყიდებოდა მცენარეული ცხიმის შემცველი პროდუქტი
2019-02-26
|
| |
 ნიტრატები ნორმაშია
2013-04-19
|
| |
 ჭარხლის ფოთოლში ნიტრატების შემცველობა ნორმას აჭარბებს
2013-05-23
|
| |
 მოერიდეთ ობიექტებს, სადაც ცხიმს იშვიათად ცვლიან
2012-06-27
|
| |
 "ზელანდიური" ასაწონი კარაქი ნამდვილი კარაქი აღმოჩნდა
2014-06-17
|
| |
 ეკო-ფუდის რძე ნამდვილი რძე არ არის. მოწმდება სხვა რძეებიც.
2014-02-20
|
| |
 სურსათის ეროვნული სააგენტოს მიერ ჩატარებული კვლევების დეტალური შედეგები
2017-07-25
|
| |
 "არაჟანი სვანური" მცენარეული ცხიმს შეიცავს
2015-02-23
|
| |
 ქართული წარმოების 6 ტიპის თხილში აფლატოქსინი არ არის
2014-12-15
|
| |
 პროდუქტი კარაქი არ არის
2015-04-27
|
| |
 ლაბორატორიული დასკვნების მიხედვით, პროდუქტი რძითაა დამზადებული, რძის ფხვნილის გარეშე.
2018-01-29
|
| |
 გურჯაანის ნაყინი მართლაც შეიცავს ნაღების კარაქს
2012-08-08
|
| |
 პროდუქტს ორი ერთმანეთისგან განსხვავებული ეტიკეტი აქვს
2017-02-07
|
| |
![]() საქართველოში არსებული პრობლემები.
წერილი გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის მინისტრს
2018-08-02
|
| |
 სამივე კარაქი რძის ცხიმზეა დამზადებული
2016-11-22
|
| |
 პროდუქტში შემოწმებული ყველა პარამეტრი ნორმაშია
2015-04-21
|
| |
 ნიტრატები ნორმის ფარგლებშია
2012-09-10
|
| |
 ყველი დაბინძურებულია კოლიფორმებით
2015-05-25
|
| |
 ყველაზე სასარგებლოა ზეითუნის ზეთი
2011-09-12
|
| |
 მიკრობიოლოგიური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-30
|
| |
 შემოწმდა "მონასტრის ბარაქას" კარაქი, ხაჭო და არაჟანი. არც ერთი მათგანი
2014-02-04
|
| |
 აფლატოქსინების შემცველობა იმპორტულ თხილებსა და ჩირში ნორმის ფარგლებშია
2015-01-09
|
| |
 პროდუქტის მიკრობიოლოგიური და ორგანოლეპტიკური პარამეტრები ნორმაშია
2015-03-05
|
|
|
 |
|
 |
|