ბოლო ცვლილებები

სურსათის შემოწმება არასაკვებ საღებავებზე
წარმატების ამბავი - არასაკვები საღებავები სურსათში
სურსათის ეროვნული სააგენტოს 2019 წლის მე-3 კვარტლის კონტროლის შედეგები
სულგუნი ი.მ. ნოდარ ლაზარეშვილისგან
„რძის შემცველი პროდუქტი“ თუ ყველი
წიწიბურა „კალო“
ბეჭდური პუბლიკაციები
სურსათის ეროვნული სააგენტოს ცხელი ხაზი
კარფურში შეძენილი კარაქი „ვალიო“
ვადაგასული სურსათი „სპარში“/სულგუნ „შუამთის“ ეტიკეტი

კოდექს ალიმენტარიუსის საერთაშორისო სტანდარტით მარგარინი არის პროდუქტი, რომელშიც ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-ს აღემატება და რომელიც შეიცავს ცხოველური და მცენარეული ცხიმების ნარევს.

ევროკავშირის 1308/2013 რეგულაციის მიხედვით მარგარინი არის ცხიმისა და წყლის მყარი, ზელვადი ემულსია, რომელიც დამზადებულია მცენარეული და/ან ცხოველური ცხიმებისაგან. ნორმალურ მარგარინში ცხიმის საერთო შემცველობა 80%-დან 90% უნდა იყოს. არსებობს ნახევარცხიმიანი მარგარინი (Half-fat margarine). ასეთ პროდუქტში ცხიმის შემცველობა 39-41%-ია. ხოლო სამ-მეოთხედცხიმიანმარგარინი (Tree-quarter-fat margarine) ცხიმის შემცველობა 60-62%-ა. ცხიმის ზემოთ ჩამოთვლილთაგან განსახვავებული ოდენობის შემთხვევაში, პროდუქტს ცხიმის სპრედი (Fat spread) ეწოდება.




print version
16:09:28 2011-10-24

კომენტარის დამატება

ყველა კომენტარის გამოჩენა



ეს საიტი ეკუთვნის არასამთავრობო ორგანიზაციას "საქართველოს სტრატეგიული კვლევებისა და განვითარების ცენტრი"

ჩვენი მისამართია: თბილისი, დელისის I შესახვევი №5ა, ტელ: 239 90 19/18

ელფოსტა: office@csrdg.ge
ვებგვერდი: http://www.csrdg.ge/

admin login

© csrdg.ge
design.ge